syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Βέλγικες Βάφλες: Το πιο απολαυστικό πρωινό!

Τραγανές εξωτερικά, αφράτες εσωτερικά, οι βέλγικες βάφλες είναι το καλύτερο πρωινό ή επιδόρπιο. Με ζάχαρη άχνη ή σοκολάτα, απογειώνουν την μέρα σου!

Υλικά (10 τεμάχια)

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 2 αυγά
  • 190 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. χοντρή διακοσμητική ζάχαρη ψησίματος

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία ζύμης: Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς και διαλύουμε τη μαγιά. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή, κολλώδης ζύμη.
  2. Ξεκούραση ζύμης: Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ζυμώνουμε ξανά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  3. Σχηματισμός και ψήσιμο: Ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο 30×30 εκ., πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια των 100 γρ. και αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα, ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Σερβίρουμε ζεστές με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλή απόλαυση!