syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Σοκολατόπιτα – Το Απόλυτο Γλυκό

Αυτή η απολαυστική σοκολατόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό κέρασμα με αφράτη, σιροπιαστή υφή και έντονη γεύση κακάο. Απόλαυσέ τη με μια μπάλα παγωτό βανίλια, λίγη σαντιγί ή φρέσκα φρούτα. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Χρόνος για να τραβήξει το σιρόπι: 10–15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45–50 λεπτά

Υλικά:

Για τη σοκολατόπιτα:

  • 3 αυγά
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 150 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο

Προαιρετικά: παγωτό βανίλια, σαντιγί, φρέσκα φρούτα

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.
  3. Κοσκίνισε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τα σταδιακά στο μείγμα. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Ρίξε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, ετοίμασε το σιρόπι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράσε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο. Άφησέ το να σιγοβράσει για 3–4 λεπτά και απομάκρυνέ το από τη φωτιά.
  6. Μόλις η σοκολατόπιτα βγει από τον φούρνο, ρίξε αμέσως το καυτό σιρόπι από πάνω και άφησέ τη να τραβήξει για τουλάχιστον 10–15 λεπτά.
  7. Σέρβιρε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό, σαντιγί ή φρέσκα φρούτα.

Καλή απόλαυση!