syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Κρέμα Καραμελέ: Μια βελούδινη, γλυκιά απόλαυση

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα γλυκό που έχει γίνει αγαπημένο σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Με την κρεμώδη υφή και τη γλυκιά γεύση της, αυτή η συνταγή με αυγά είναι η τέλεια επιλογή για ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει!

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 βανίλια ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για την καραμέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τη μισή ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι) και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα (προσοχή να μην καεί).
  3. Όταν η καραμέλα έχει πάρει χρυσό χρώμα, ρίξτε την προσεκτικά στο κάτω μέρος των φορμών (ή του ταψιού) που θα χρησιμοποιήσετε για την κρέμα καραμελέ.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 φλιτζάνι) και τη βανίλια, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο.
  5. Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα χωρίς να το βράσετε, και ρίξτε το σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες πάνω από την καραμέλα.
  7. Τοποθετήστε τις φόρμες σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε νερό γύρω τους (μέχρι να φτάνει στο μισό της ύψους της φόρμας).
  8. Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η κρέμα και να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο.
  9. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε.
  10. Για να τη σερβίρετε, περάστε γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαίρι και αναποδογυρίστε την προσεκτικά σε ένα πιάτο.

Καλή απόλαυση!