Αρωματικά, ζεστά gingerbread cookies που γεμίζουν το σπίτι με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές. Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε μαζί με την οικογένειά σας.
Υλικά για τα μπισκότα
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- Αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
- 170 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 150 γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 110 γρ. σκούρα καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- 1 μέτριο αυγό
- Σποράκια από 1 λοβό βανίλιας
Υλικά για το γλάσο
- 460 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
- 2 κουτ. γλυκού (10 γρ.) χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε ένα μπολ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα.
- Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ της επιλογής μας (ανθρωπάκια, αστέρια, καρδιές κ.λπ.) και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο
- Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα.
Καλή απόλαυση!