syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Gingerbread Cookies: Γλυκές Δημιουργίες για τις Γιορτές!

Αρωματικά, ζεστά gingerbread cookies που γεμίζουν το σπίτι με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές. Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε μαζί με την οικογένειά σας. 

Υλικά για τα μπισκότα

  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  • 170 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 150 γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 110 γρ. σκούρα καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 1 μέτριο αυγό
  • Σποράκια από 1 λοβό βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

  • 460 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
  • 2 κουτ. γλυκού (10 γρ.) χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε ένα μπολ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα.
  6. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ της επιλογής μας (ανθρωπάκια, αστέρια, καρδιές κ.λπ.) και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  7. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο

  1. Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα. 

Καλή απόλαυση!