syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Full English Croissants: Μια απολαυστική εκδοχή του κλασικού αγγλικού πρωινού

Περιγραφή

Αν λατρεύετε το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό, αυτή η εκδοχή με κρουασάν θα σας ενθουσιάσει! Τραγανό μπέικον, λιωμένο τσένταρ, πικάντικα φασόλια και ένα τέλεια τηγανισμένο αυγό συνδυάζονται σε μια λαχταριστή δημιουργία που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια!

 

Υλικά (για 2 κρουασάν)

  • 2 φέτες streaky μπέικον
  • 2 κρουασάν, κομμένα στη μέση
  • 50g τριμμένο τσένταρ
  • 200g κονσέρβα ψητά φασόλια
  • Λίγες σταγόνες σάλτσα Worcestershire
  • Λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Εκτέλεση

  1. Μαγείρεμα μπέικον
    Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον σε ταψί και ψήνουμε, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
  2. Προετοιμασία κρουασάν
    Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί. Μοιράζουμε το μπέικον, το τριμμένο τσένταρ και τα φασόλια στις βάσεις των κρουασάν. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες σάλτσας Worcestershire και καυτερής σάλτσας για επιπλέον γεύση. Κλείνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί.
  3. Τηγάνισμα αυγών
    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  4. Σερβίρισμα
    Ανοίγουμε προσεκτικά τα κρουασάν, τοποθετούμε από ένα τηγανητό αυγό σε κάθε κρουασάν και κλείνουμε ξανά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με επιπλέον καυτερή σάλτσα, αν επιθυμούμε.

Καλή απόλαυση!