Μια απλή, υγιεινή και γλυκιά εκδοχή για το αγαπημένο French Toast! Ψήνεται στον φούρνο, γίνεται τραγανό εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά, ενώ συνδυάζεται τέλεια με μέλι, φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο πρωινό ή ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες!
Υλικά:
- 1 αυγό
- 1 φέτα ψωμί (προτιμήστε ολικής άλεσης ή brioche για πιο γλυκιά γεύση)
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά για πιο γλυκιά γεύση)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ με την κανέλα και το μέλι (αν χρησιμοποιείτε), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτάτε την φέτα ψωμιού στο αυγό με την κανέλα και την αφήνετε να απορροφήσει το μείγμα (και από τις δύο πλευρές).
- Βάζετε την βουτηγμένη φέτα ψωμιού σε ένα ταψάκι και την ψήνετε για περίπου 10-15 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. (Μπορείτε να την γυρίσετε και από την άλλη πλευρά για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο).
- Σερβίρετε με λίγο μέλι ή φρούτα της επιλογής σας για έξτρα γλύκα.