Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των χόρτων εποχής με τη νοστιμιά των αυγών και του κασεριού. Ιδανικό για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Η απλότητα της συνταγής αναδεικνύει τα φυσικά αρώματα των υλικών, δημιουργώντας ένα πιάτο που αναδεικνύει τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.
Υλικά
- 500 γρ. χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
- 3–4 αυγά
- 1 πράσο, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένο σε φέτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτετε το πράσο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τα χόρτα και σοτάρετε για ακόμη 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
- Ανακατεύετε και δημιουργείτε έξι λακκούβες ανάμεσα στα χόρτα.
- Σπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στις λακκούβες.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
- Σερβίρετε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύετε με τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!