syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά & κασέρι: Το απόλυτο comfort food για όλες τις ώρες!

Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των χόρτων εποχής με τη νοστιμιά των αυγών και του κασεριού. Ιδανικό για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Η απλότητα της συνταγής αναδεικνύει τα φυσικά αρώματα των υλικών, δημιουργώντας ένα πιάτο που αναδεικνύει τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Υλικά

  • 500 γρ. χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
  • 3–4 αυγά
  •  1 πράσο, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένο σε φέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτετε το πράσο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι τα χόρτα και σοτάρετε για ακόμη 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Ανακατεύετε και δημιουργείτε έξι λακκούβες ανάμεσα στα χόρτα.
  4. Σπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στις λακκούβες.
  5. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
  6. Σερβίρετε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύετε με τυρί της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!