Αυτές οι λεπτές, ελαφριές και θρεπτικές πρωτεϊνικές κρέπες είναι ιδανικές για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ μετά την προπόνηση. Φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και ταιριάζουν υπέροχα με γλυκές ή αλμυρές γαρνιτούρες.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1 δόση (30 γρ.) πρωτεΐνη σε σκόνη (βανίλια ή ουδέτερη)
- 60 ml γάλα της επιλογής σου (π.χ. αμυγδάλου, καρύδας, κανονικό)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι καρύδας ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το σύρμα ή χτύπησέ τα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο υγρό μείγμα.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και άλειψέ το ελαφρώς με λίγο λάδι ή βούτυρο.
- Ρίξε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι και γύρισε το για να απλωθεί σαν λεπτή κρέπα.
- Ψήσε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σέρβιρε με toppings όπως γιαούρτι, φρούτα, μέλι, ή ακόμα και με αλμυρά όπως αυγό ή αβοκάντο.
Καλή απόλαυση!