syntixakis logo

Τα αυγά Συντιχάκης συσκευάζονται φρέσκα, την ίδια ημέρα που μας τα προσφέρουν οι κότες της φάρμας μας.

ΕΣΠΑ 2014-2020

High Protein Recipe: Ομελέτα με γιαούρτι και φρούτα

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνη χάρη στα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι. Η φρεσκάδα των φρούτων και το τραγανό μούσλι δίνουν τη γλυκιά, ισορροπημένη πινελιά που χρειάζεται για να ξεκινήσει η μέρα σου με ενέργεια.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 25γρ μούσλι χωρίς ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 75γρ ανάμεικτα berries (π.χ. βατόμουρα, raspberries, μύρτιλα, φράουλες) ή φρούτα της επιλογής σας: ροδάκινο, μπανάνα, ακτινίδιο, ρόδι κ.ά.
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (0% λιπαρά)
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα αυγά με το μούσλι και την κανέλα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μετακινώντας το μαγειρεμένο αυγό προς το κέντρο για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Όταν η βάση ροδίσει, μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  5. Προσθέτουμε τα φρούτα, το γιαούρτι και λίγη ποσότητα μελιού.
  6. Την διπλώνουμε με απαλές κινήσεις και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!