Αυτά τα πολύχρωμα egg muffins είναι η τέλεια επιλογή, αφράτα, γεμάτα λαχανικά και πλούσια σε γεύση. Απόλαυσέ τα ζεστά, κρύα ή πάρε τα μαζί σου για ένα γρήγορο γεύμα. Είναι η απόλυτη mealprep ιδέα!
Μερίδες: 6 muffins
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά:
- 4 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί (τσένταρ ή γκούντα)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
Προαιρετικά: ψιλοκομμένος μαϊντανός ή φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα.
Οδηγίες:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Άλειψε ελαφρώς μια φόρμα για muffins με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το τριμμένο τυρί και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για muffins.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς και απόλαυσέ τα ζεστά ή κρύα.
Ιδανικά για πρωινό, brunch ή σαν γρήγορο πρωτεϊνούχο σνακ on the go!
Καλή απόλαυση!